Match intel·ligent

Disseny

13/05/2021 - Lluc Massaguer

No fa gaire parlàvem de packaging viu i mostràvem l’exemple d’etiqueta d’una ampolla de cervesa que indicava, a través d’una tinta que canviava segons la temperatura, si era prou freda per ser beguda.

Doncs bé, aquesta mateixa tinta termocròmica, en aquest cas en format pintura per a l’asfalt, pot ser una solució brillant (mai tan ben dit) per a millorar la seguretat en les carreteres que es gelen durant els mesos d’hivern.

Smart highway dynamic paint by Studio Roosegaarde
© Studio Roosegaarde

Es tracta d’un dels projectes d’Studio Roosegaarde, l’objectiu del qual és fer les carreteres més sostenibles i interactives mitjançant una senyalística que s’adapta automàticament a la situació del trànsit.

Quan la temperatura baixa tant com per gelar l’asfalt, la pintura canvia, mostrant unes icones que alerten les persones que condueixen perquè afluixin la velocitat.

Del mateix estudi holandès, que treballa la llum i l’energia d’una manera especialment creativa, és l’aplicació a la carretera de línies on la pintura fosforescent es carrega amb la llum del dia i s’il·lumina a la nit, fet que ajuda als conductors i conductores a no perdre la referència del carril encara que sigui de nit.

Smart highway glowing lines by Studio Roosegaarde
© Studio Roosegaarde

Estem parlant d’un grup de tintes i/o pintures que anomenem intel·ligents. Si, a més, l’aplicació també ho és, d’intel·ligent, match assegurat!