Ladyssenyadora és un estudi creatiu amb base a Vilafranca del Penedès, amb molta sensibilitat i cura del procés de producció de les seves peces. Tant és així, que en alguna d’elles, el concepte i la part tècnica es fonen per aportar un valor afegit al projecte.
Recupero Tinta de vi, un projecte de ja fa uns anys, però que encara mostro als meus estudiants.
Crec que va ser en un BLANC Festival, que vaig sentir-los explicar les dificultats que havien tingut per aconseguir crear una tinta feta a base de vi. Van intentar reduir-lo al foc, injectar-lo en els cartutxos de la impressora, però res. I, com els grans invents, un descuit els va donar la clau. S’havien deixat una cubeta amb vi al terrat, a ple sol. El vi s’havia evaporat i havia deixat una textura viscosa perfecta per a imprimir en serigrafia. Bravo!
Em sembla un molt bon exemple d’experimentació i de fusió entre tècnica i creativitat. De fet, aquesta separació no hauria d’existir. Creativitat i producció gràfica haurien d’anar sempre de la mà.
La part tècnica és una eina perfecta per conduir i fer arribar el missatge que volem transmetre a través de tots els sentits (l’olor, el tacte del material, el carteig del paper, el cos d’una publicació i la seva interacció amb l’usuari, etc).
I, de fet, com mostra Ladyssenyadora en el vídeo del making of, la creativitat en el procés de producció és la clau, com és aquest cas, del que acaben sent projectes rodons.