Máximo Gavete és dissenyador i està enfocat a la conceptualització i definició de productes digitals. Actualment ocupa el càrrec de Head of Design a Devengo, una startup la missió de la qual és que les persones treballadores cobrin els seus sous quan ho necessiten i en temps real.
Ha estat director d’art, preimpressor, il·lustrador i maquetador, entre altres coses. És el creador d’Honos, una newsletter setmanal, amb més de 130 entregues, que combina la reflexió i la sensibilitat al voltant del disseny, la cultura, la filosofia i allò personal, amb enllaços interessants que ens permeten estirar fils que ens porten a mons especialment inspiradors.
1/
Quan he descobert que tens un passat de preimpressor he entès per què la meva intuïció volia llançar-te aquesta entrevista. Què et va fer passar de les tintes i el paper a l’estratègia digital?
Els meus primers passos en això del disseny van ser al sector de la senyalística. En una petita empresa, tot i que amb grans projectes, que es dedicava a la senyalització urbana. Allà vaig entendre la importància de la preimpressió com a nexe entre el disseny i la producció.
Vaig decidir formar-me en aquesta branca i en la de disseny gràfic i vaig estar els meus primers anys com a professional dedicat a la maquetació editorial i sobretot al disseny d’identitats visuals.
Crec recordar que va ser el 2011 quan em van encarregar dissenyar el que seria la meva primera app per a iPhone i des de llavors he anat combinant el disseny digital amb el d’identitats visuals.
2/
D’on neix Honos i què buscaves quan va néixer?
Honos va néixer el febrer de 2013 amb la intenció de compartir i comentar amb la comunitat una sèrie de links que jo anava guardant per a consum propi. Eren (i continuen sent) enllaços sobre lectures, aplicacions i recursos al voltant del disseny.
Comprèn tant el disseny gràfic com el disseny de producte digital, branding, editorial, il·lustració, teoria del disseny… Quan vaig començar a escriure-la, els blogs estaven en decaiguda i les xarxes socials no donaven l’entorn íntim i més personal que jo buscava amb la newsletter. El format de butlletí per email em va semblar perfecte. Ara l’ecosistema de newsletter està desfermat, hi ha moltíssima oferta i crec que és una cosa molt positiva.
3/
Què t’aporta Honos i què vol aportar a la comunitat?
Honos ha anat evolucionant i ara té dues parts ben diferenciades. D’una banda, la part de la reflexió on tracto temes que van des d’allò personal fins a la teoria del disseny, passant per reflexions més filosòfiques. Aquesta part genera molt interès tant en lectores i lectors que són professionals del disseny com els qui no ho són i llegeixen Honos més com una columna dominical.
La part dels enllaços segueix sent fonamental i, encara que ara hi hagi més newsletters que ho ofereixin, crec que cadascú li donem el nostre punt personal i comentat que ajuda que no sigui simplement una llista de links que podria haver fet un algorisme.
4/
En què estàs treballant ara mateix?
Des de fa un any estic més centrat en el disseny de producte digital com a Head of Design a Devengo. Som una petita startup que ajudem al benestar financer de les persones. El món fintech és fascinant i em permet descobrir aspectes del disseny que només són possibles quan estàs treballant in-house.
5/
Quins plans de futur tens?
La meva idea és continuar aprenent en aquest costat del disseny on em trobo ara. No em canso d’aprendre i aquesta professió et permet canviar el teu rol i fer salts laterals que, a mi personalment, m’aporten molt.
Per la resta, tinc ganes de tornar a donar formació presencial. És una cosa que vaig deixar de fer per la pandèmia i que trobo a faltar.
Honos seguirà perquè cada cop m’agrada més escriure i compartir amb els que la llegeixen. Queda Honos per a llarg.