Cops onomatopeics. STAM PAM PAM

Entrevistes

29/02/2024 - Lluc Massaguer

STAM PAM PAM desenvolupa segells de goma personalitzats, sovint força bojos. Tal com es defineixen l’Aryna i el Rubén, són dues persones que giren al voltant de la Mina, una llegendària màquina de segells d’origen italià. Experimenten amb el suport, les tintes i els formats, cuidant-ne el resultat, però sobretot el procés d’estampació.

Work by STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM

1/
Què us va inspirar a crear STAM PAM PAM?

STAM PAM PAM neix el 2022 després del tancament de la botiga Vostok, que era un punt de referència per a les arts gràfiques a Barcelona.

STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM

L’Adrià i l’Arnau de L’Anacrònica, ens van contactar per comentar-nos que després del tancament de la botiga, havia caigut a les seves mans la màquina de fer segells i ens van convidar a participar en aquest projecte. Junts comencem STAM PAM PAM, concebent els segells com un joc de cops onomatopeics, amb la intenció de donar-li calidesa i un punt d’humor a la marca.

2/
Què hi ha a la imperfecció que tant ens atrau?

Ens agraden els segells perquè són la tècnica reprogràfica més primitiva i menys sofisticada que hi ha. Tant en gravats artesanals com en segells produïts per un procés mecànic com el nostre, el gest manual de l’estampació és molt visible i és present a cada resultat.

Creiem que aquesta imperfecció humanitza l’eina; Tot i que totes les estampacions parteixen del mateix segell, cada resultat és diferent de l’anterior. Això ho devem a aquesta naturalesa manual que comentàvem: moviments involuntaris, petits excessos de tinta, pressió irregular etc. proporcionen caràcter i unicitat a cada estampació.

Ens agrada creure que els nostres clients connecten amb aquesta imperfecció i els genera un contrapunt a la pulcritud digital que observen diàriament.

STAM PAM PAM working
© STAM PAM PAM
Work by STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM

3/
Què vénen a buscar en vosaltres, especialment, els vostres clients quan us contacten?

Pensem que la comunicació és el nostre punt fort. A diferència d’altres serveis de producció de segells, potser més impersonals, nosaltres sempre assessorem i aconsellem als nostres clients, tant a l’hora de produir el segell com també d’utilitzar-lo.

Work by STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM

Generem una sèrie de contingut per a xarxes socials on intentem mostrar les diferents aplicacions que tenen els segells, inspirar els seguidors a fer servir els segells de maneres creatives o sobre suports que potser no havien considerat.

També pensem que l’èxit de STAM PAM PAM li deu molt al disseny gràfic, tant per crear productes amb personalitat, atraure nous clients o per diferenciar-nos de la resta de serveis similars. L’humor també hi ajuda!

Work by STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM
Work by STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM

4/
En què esteu treballant, ara mateix? 

El nostre dia a dia és produir segells, enviar-los, parlar amb clients, portar comptes, crear el contingut i compaginar tot això amb les nostres feines de dissenyador gràfic (@ruben.badenes) i il·lustradora (@todesski).

STAM PAM PAM working
© STAM PAM PAM

Ara mateix tenim la motivació de crear el segell més gran que hem fet fins ara. Donarem més detalls properament a xarxes socials, però es tractarà d’un segell per estampar una imatge gegant sobre samarretes.

A partir d’aquest projecte també ens ha sorgit la idea d’incorporar un kit d’entintat per a segells grans, que utilitza una tècnica diferent dels coixinets tradicionals.

D’altra banda, no parem mai d’actualitzar el nostre catàleg d’ex libris, pujant nous dissenys sempre que podem. També estem preparant un full d’instruccions i suggeriments sobre els segells, que repartirem properament amb cada comanda.

Work by STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM

5/
Quins plans de futur teniu?

Tenim moltes ganes de convocar més tallers, xerrades i esdeveniments al voltant dels segells. Ens atrau també la idea de participar en alguna fira d’artesania o disseny en un futur proper.

Work by STAM PAM PAM
© STAM PAM PAM

Tot i que, sens dubte, el nostre somni més gran seria, en un futur llunyà, poder obrir una botiga física a Barcelona per poder estar encara més a prop i en contacte amb els nostres clients.

Per descomptat, seguim investigant el potencial dels segells, experimentant amb diferents superfícies, descobrint noves tintes i fent tot el possible per portar aquesta eina tan meravellosa al límit!

Moltes gràcies, Aryna i Rubén!