Crear una xarxa de talent emergent. Xavier Lienas i Albert Soriguera

Entrevistes

22/02/2022 - Lluc Massaguer

El Xavier Lienas i l’Albert Soriguera són els fundadors de Bakoom Studio, des d’on fa més de 7 anys creen estratègies comunicatives, de branding, direcció d’art i disseny editorial per a institucions culturals però també per a petites i grans marques. Són, a més, els pares de Latent, festival de disseny que ha nascut el 2021 a Terrassa. 

1/
Ja existien diversos festivals de disseny. Què us va fer decidir a crear el Festival Latent? I com en valoreu la primera edició?

La idea inicial del projecte neix de la voluntat de posicionar Terrassa dins del sector, de mirar de crear una nova capa a la ciutat que fos un punt de trobada entre els professionals, empreses i estudiants del sector del disseny i la creativitat.

© Latent Festival

Sabem que tenim molt recorregut per millorar, però per ser la primera edició la valoració que fem és molt positiva. Sobretot després de compartir el feedback de la gent que va assistir a les diferents propostes i que ens van traslladar la seva experiència.

Per nosaltres, veure la sala absolutament plena matí i tarda amb estudis, professionals, estudiants vinguts de Barcelona, Manresa, Vic, Girona, i de tot el Vallès va ser la millor imatge i és el millor record d’aquesta primera edició del festival.

© Bakoom
© Latent Festival

2/
Us sentiu deslocalitzats quan treballeu des de Terrassa i no des de Barcelona, on sembla que és on passa tot, en l’àmbit del disseny?

Barcelona és i serà sempre un referent i un punt de trobada per tot el sector. La gran majoria d’estudis, festivals, propostes tant culturals com de disseny són i passen allà, i és el més normal.

Nosaltres volem fer-nos un lloc al seu costat, sense voler competir ni amb ella ni amb les coses que allà hi passen. La comunitat i el sector és prou gran perquè les diferents propostes i enfocaments convisquin, però és obvi que la marca Barcelona té molta influència i pot crear molta ombra.

© Bakoom
© Latent Festival

3/
En què esteu treballant, ara mateix?

Doncs podem dir que des de fa ja 2 mesos que estem enfocats en preparar l’edició d’aquest 2022!

© Latent Festival

Per aquest any el nostre objectiu és poder oferir una proposta més completa i consolidar el nostre projecte sumant-hi, sobretot, més experiències que passin durant els dies del festival, relacionades amb l’art digital, espais immersius, etc.

Estem treballant també per fer créixer el projecte en el temps i poder oferir una programació anual que incorpori exposicions, workshops, masterclass, trobades per la comunitat…

© Latent Festival

4/
Quins plans de futur teniu?

A nivell de projecte la idea principal és treballar per consolidar-nos com una proposta atractiva i que sigui una fita anual ineludible per tot el nostre públic.

© Bakoom

També volem créixer i expandir-nos pel territori on buscarem vincular-nos a altres ciutats i territoris creatius emergents del panorama nacional. És un dels següents passos naturals del projecte per donar visibilitat als seus projectes i crear una xarxa més extensa de talent emergent.

© Latent Festival

Moltes gràcies, Albert i Xavier!