Seguir remant. Mariona Gea

Entrevistes

14/04/2021 - Lluc Massaguer

La Mariona Gea és dissenyadora gràfica, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i fundadora de Rider, agència que coordina i acompanya en tot el que és necessari per organitzar un esdeveniment. També és la creadora de Quartdenou, coworking creatiu a tocar de la platja, a la Barceloneta. Combina l’aventura amb la gestió d’esdeveniments culturals com el Grec o els Premis Gaudí, entre d’altres.

Festa d'estiu del cinema català - Agencia Rider
© Martí Pujol

1
Què et motiva a emprendre, empresarialment parlant, des de fa tant de temps?

Crec que la passió de les persones emprenedores és el que em motiva. Vull ajudar i contribuir a fer que passin coses, a què es creïn coses noves, experiències noves, coses que fan feliç a les persones, etc.

Festes de La Mercè, Barcelona
Festes de La Mercè, Barcelona

M’agrada molt veure com una idea al teu cap acaba sent alguna cosa que s’acaba fent realitat. Idees n’hi ha moltes al món, el que jo crec que puc aportar, o com puc ajudar, és a materialitzar-les. La meva motivació és posar els meus coneixements i habilitats al servei dels altres.

Hi ha molta gent que no és autònoma, que teletreballa per una empresa i que no aguanta estar més a casa.

Sovint apareixen baixons perquè emprendre és dur i cal molta motivació i dedicació, per això penso que és una qüestió d’actitud. Crec que des de sempre he tingut una actitud emprenedora davant la vida, en tots els sentits.

Premis Gaudí – Agencia Rider

2
Com es troben, ara mateix, els esdeveniments culturals? Com heu hagut de reinventar-los per fer front a la pandèmia?

Ara, després d’un any, es comencen a fer coses, però ha estat un any molt dur pel sector… I ho segueix sent.

El que està clar és que s’han de continuar fent coses. El nostre repte és ser allà quan això passi. No ens hem hagut de reinventar gaire pel que fa a l’estratègia de negoci, només ens hem adaptat (com tothom) als formats online, a les gestions digitals, etc.

Festival Grec - Agencia Rider
Festival Grec – Agencia Rider

Per sort, nosaltres hem seguit fent coses, les poques que s’han fet, hem pogut participar-hi. Tenim la sort de tenir estructura petita i treballar per clients com Estrella Damm o l’Ajuntament de Barcelona. Tot i això seguim remant, adaptant-nos als temps que estem i els que vindran.

3
Després del confinament inicial, com ha canviat la manera de treballar de les persones? Com ho viu el coworking?

Abans de la pandèmia el freelance o autònom volia una taula fixa, tenir el seu espai i que el coworking formés part d’una despesa més era el normal.

Quartdenou Coworking

Ara hi ha molta gent que vol venir dies solts “sense lligar-se” pel que pugui passar. Per contra, hi ha molta gent que no és autònoma, que teletreballa per una empresa i que no aguanta estar més a casa. Aleshores ve al coworking.

Deixo que la vida em vagi portant coses. Només intento tenir “controlat” mig any o un any vista.

Hem guanyat un tipus de client i n’hem perdut d’altres. La gent encara confia poc en els espais comuns, però crec que això canviarà a poc a poc.

Quartdenou Coworking
Quartdenou Coworking

4
En què més estàs treballant, ara mateix?

Estic molt centrada a fer que l’Agència Rider creixi i tingui un equip estable. La primavera i estiu és l’època forta de feina (esdeveniments, festival, bon temps…). Ens estem començant a posar en el sector esportiu també, ja que ens motiva molt i així diversifiquem.

Tires for Kenia - Agencia Rider
Tires for Kenia

A banda, he tret un nou servei últimament, consultories en patrocini de projectes, ja que ens arriba molta demanda de cerca i gestió de patrocini perquè hi ha poca gent que ho faci. Intentem ajudar aquells projectes que no podem gestionar amb assessories/consultories online. És una cosa que m’agrada molt i m’agradaria potenciar més.

5
Quins plans de futur tens?

Seguir treballant! La veritat és vull estabilitzar els dos negocis pel 2021 i pensar com ho vull encarar el 2022, però no faig gaire plans a llarg termini perquè si alguna cosa ens ha ensenyat el coronavirus és que d’un dia per l’altre tot canvia…

Deixo que la vida em vagi portant coses. Només intento tenir “controlat” mig any o un any vista.

Big yoga - Agencia Rider
Big yoga – Agencia Rider

La meva il·lusió ara és tenir un equip estable i no gent per projectes com fins ara- Vull que siguem entre tres i quatre persones, com a màxim, i poder gestionar projectes grans, tant en el món cultural com l’esportiu, de forma anual i estable.

Moltes gràcies, Mariona!