En aquest blog sovint parlem de com la part de producció pot afavorir la potència del concepte que volem comunicar, ja sigui mitjançant un encuny (troquel), l’elecció del suport o la tinta, entre d’altres.
En aquest cas escollim tres exemples de packaging, concretament d’etiquetes d’ampolla, que varien segons l’entorn o la interacció de la persona usuària.
Turmeon Vermouth – Activa Design
Mitjançant una imatge lenticular, la persona que agafa l’ampolla d’aquest vermut pot generar una animació amb el senzill gest de girar-ne l’etiqueta.
Quant a producció és un efecte que es pot crear d’una manera força senzilla. No es necessiten uns materials especialment complexos d’imprimir sinó que “només” cal preparar bé la imatge a “animar”.
Una idea bonica i força senzilla de produir.
De bandera – La Fonda Gràfica
“De bandera” és un vi artesanal que pot portar un debat nacionalista intens a taula. Mitjançant un senzill encuny (troquel) en una etiqueta impresa a una sola tinta, els i les comensals poden escollir quina bandera volen que quedi a l’ampolla: la catalana o l’espanyola.
Aquest disseny és de 2012, però segur que el seu punt àlgid d’interacció ha estat durant el complex procés polític d’uns anys més tard a Catalunya.
De nou, idees senzilles que expliquen històries i conviden a interactuar-hi.
Mikkeller – Pernicals Bedow
I si la cervesa t’avisa quan està prou freda per gaudir-la al màxim? És el cas d’aquesta etiqueta impresa amb una tinta termocromàtica que, a mesura que va baixant de temperatura, deixa veure unes línies que transformen la icona d’un sol (calor) en una d’un floc de neu (fred).
En aquest cas, la tinta, sensible a la temperatura, és la base del concepte del disseny i, alhora, la que aporta un punt de valor pràctic a l’etiqueta.
Escollir adequadament la tinta o el material a utilitzar és un punt d’inflexió (en aquest cas, el punt d’inflexió) en el procés de disseny.