Etiquetes vives

Disseny, Producció gràfica

22/04/2021 - Lluc Massaguer

En aquest blog sovint parlem de com la part de producció pot afavorir la potència del concepte que volem comunicar, ja sigui mitjançant un encuny (troquel), l’elecció del suport o la tinta, entre d’altres.

En aquest cas escollim tres exemples de packaging, concretament d’etiquetes d’ampolla, que varien segons l’entorn o la interacció de la persona usuària.

Turmeon Vermouth – Activa Design

Mitjançant una imatge lenticular, la persona que agafa l’ampolla d’aquest vermut pot generar una animació amb el senzill gest de girar-ne l’etiqueta.

Quant a producció és un efecte que es pot crear d’una manera força senzilla. No es necessiten uns materials especialment complexos d’imprimir sinó que “només” cal preparar bé la imatge a “animar”.

Una idea bonica i força senzilla de produir.

© Activa Design

De bandera – La Fonda Gràfica

“De bandera” és un vi artesanal que pot portar un debat nacionalista intens a taula. Mitjançant un senzill encuny (troquel) en una etiqueta impresa a una sola tinta, els i les comensals poden escollir quina bandera volen que quedi a l’ampolla: la catalana o l’espanyola.

Aquest disseny és de 2012, però segur que el seu punt àlgid d’interacció ha estat durant el complex procés polític d’uns anys més tard a Catalunya.

De nou, idees senzilles que expliquen històries i conviden a interactuar-hi.

De bandera - La Fonda Gràfica
© La Fonda Gràfica

Mikkeller – Pernicals Bedow 

I si la cervesa t’avisa quan està prou freda per gaudir-la al màxim? És el cas d’aquesta etiqueta impresa amb una tinta termocromàtica que, a mesura que va baixant de temperatura, deixa veure unes línies que transformen la icona d’un sol (calor) en una d’un floc de neu (fred).

En aquest cas, la tinta, sensible a la temperatura, és la base del concepte del disseny i, alhora, la que aporta un punt de valor pràctic a l’etiqueta.

Escollir adequadament la tinta o el material a utilitzar és un punt d’inflexió (en aquest cas, el punt d’inflexió) en el procés de disseny.

Packaging Pernicals Bedow
© Pernicals Bedow
Packaging Pernicals Bedow
© Pernicals Bedow