Sistemes d’impressió fets a mida (I)

Producció gràfica

14/10/2021 - Lluc Massaguer

De vegades els sistemes d’impressió que ja existeixen (òfset, serigrafia, flexografia…) no ens serveixen per aconseguir el què volem. Sovint l’experimentació va més enllà de l’elecció d’unes tintes o uns suports especials i ens embarquem en crear tot el procés a mida.

En aquest post, que tindrà diverses parts, us porto artefactes que s’han creat especialment per a imprimir imatges que aporten un encant especial, sobretot pel seu procés i sistema d’impressió.

Voltes de vinil que imprimeixen

Aquesta “impressora”, de Robert Howsare, que funciona a partir del moviment dels vinils girant en dos tocadiscs, crea imatges lineals que són un encant.

Una màquina d’impressió senzilla però preciosa.

Cultivare, de Ladyssenyadora

Recentment l’estudi Ladyssenyadora ha creat un sistema on es combinen l’atzar i la natura imprimint les etiquetes de vi de Cultivare. Un resultat poètic a través d’un mecanisme molt i molt bonic.

© Ladyssenyadora

Podeu veure-ho en moviment.

Grafittis sobre trens en marxa

Dtagno, artista alemany, va idear un sistema “senzill” per a fer grafittis a trens sencers en marxa. Es tractava de col·locar un dispositiu amb sprays que s’activava amb el moviment del tren, que acabava “imprès” de cap a peus.

El resultat és espectacular.