Efecte Rivelino

Rivelino

10/07/2022 - Lluc Massaguer

“Rivelino” –també anomenada Split Fountaint Printing– és una tècnica artesanal d’impressió que es pot aplicar des del gravat a l’òfset, passant per la serigrafia o el letterpress. Tracta de crear un degradat entre dues –o més– tintes col·locant-les cada una en un extrem del rodet o pantalla. A mesura que es va imprimint les dues tintes es van acostant i creant un degradat. Cada exemplar imprès és diferent de l’altre, únic i imprevisible.

“Impossibles possibles” Arts Gràfiques Orient

Rivelino també va ser un migcampista brasiler, considerat un dels millors jugadors sud-americans dels anys setanta del segle XX, una de les millors cames esquerres del moment, va ser famós pel seu potent xut, passades magistrals, peculiar regat i gran qualitat en el llançament de penals. Va ser la peça clau d’un equip conegut com la “Màquina Tricolor”.

Roberto Rivelino

Neix, des d’aquests referents, “Rivelino”, una nova secció de La Màcula. Estrenem un espai on una persona parla de la seva relació amb una altra, a tall d’homenatge o referència. Mostrarem relacions úniques, variables i particulars unes a les altres.

Com en la tècnica d’impressió, presenciarem un ball on cada un deixa espai a l’altre, com cada tinta ho fa en formar el degradat i, com el jugador, veurem passades magistrals i regats peculiars. Aquesta unió generarà una gamma de colors nova, que neix de la unió entre dues tintes, de vegades, ben diferents, construint la nova “Màquina Tricolor”.

Benvingut a La Màcula, Rivelino!