Viu i deixa viure. Traditional kids

Entrevistes

13/01/2022 - Lluc Massaguer

La Cris Cánovas i el Xavi Miralles són els creadors de Traditional kids, una marca de tatuatges temporals per a nens i nenes situada a Barcelona. Aposten pel joc simbòlic on els seus fills i filles poden tatuar-se, moltes vegades en un estudi real de tatuatge, amb unes il·lustracions de fabricació local i producció responsable.

© Traditional kids

1/
Com neix Traditional Kids i quins límits –geogràfics, però sobretot mentals– ha traspassat?

Traditional Kids neix molts anys enrere quan els nostres nebots venien a dormir a casa i ens demanaven que els féssim tattoos com els nostres. Aleshores compràvem paper per imprimir tatuatges amb la impressora de casa i els els posàvem, imaginant que algun dia crearíem una marca de tattoos per nens…

© Traditional kids

Uns anys més tard vam ser pares i la història es va tornar a repetir. Vam estar buscant opcions i, com que no vam trobar res, vam apostar pel que crèiem i ens hi vam llençar! El que no imaginàvem és que un mes més tard vindria una pandèmia mundial que ens faria encara més difícil els inicis d’un nou projecte.

Apostem sempre per productes de proximitat i qualitat

El missatge que volem transmetre amb els nostres tattoos als nens i nenes és que poden ser qui vulguin ser, independentment del que es posin o portin. Un tatuatge no et fa ser pitjor persona. En canvi, les persones que et miren malament per portar-ne, sí.

Viu i deixa viure, respectant sempre als altres. Al cap i a la fi, el més important és ser feliç, sigui com sigui, i aquest és el valor més sagrat que inculquem sempre als nostres fills.

© Traditional kids

Actualment, tenim més de 30 punts de venda físics arreu d’Espanya i ens hem començat a expandir cap a França. A escala particular, també hem fet uns quants enviaments a través de la botiga online, cap a Estats Units.

2/
La producció és local i amb base a tintes vegetals. Ens podeu explicar una mica com és aquest procés de producció i què us ha fet apostar per aquest model?

Podem dir amb el cap ben alt que a Traditional Kids estem molt orgullosos de la qualitat dels nostres productes. Està clar que els podríem fabricar a la Xina i sortirien més econòmics, però això no va amb nosaltres. És un producte que s’aplica directament a la pell d’un infant i hem d’oferir la garantia més gran, apostant sempre per productes de proximitat i qualitat.

© Traditional kids

Fabriquem els nostres tattoos d’estil tradicional a Barcelona, sota les “Good manufacturing practices” amb materials i ingredients que han estat testats dermatològicament i aprovats per al seu ús cosmètic a la pell. Els nostres estan formulats sense nanopartícules, components d’origen animal ni agents perfumants.

El missatge que volem transmetre amb els nostres tattoos als nens i nenes és que poden ser qui vulguin ser, independentment del que es posin o portin.

El procés de fabricació és auditat regularment per laboratoris independents, assegurant que compleixen o sobrepassen els estàndards més exigents de qualitat i seguretat d’acord amb la normativa vigent de productes cosmètics i joguines.

3/
En què esteu treballant, ara mateix?

Ara mateix estem en fase de producció de nous dissenys i pensant nous productes. Per altra banda, també estem començant a treballar els tattoos personalitzats per a estudis de tatuatge.

© Traditional kids

Som una empresa petita i ens hem d’assegurar que el que traiem té sortida. Aquest any a banda de tatuatges, també hem fet xapes, pegats i, aquest Nadal, hem fet la novetat dels buffs, també confeccionats a mà, un a un, per una modista local, que han estat tot un èxit.

4/
Quins plans de futur teniu?

De moment ja estem organitzant les properes convencions. Aquest any, si tot va bé, sortirem de Catalunya per primera vegada.

© Traditional kids

Ens fa especial il·lusió poder anar mostrant el nostre producte arreu del món i que la gent pugui gaudir-ne. Habitualment la gent que ens descobreix mostra molt interès i el seu feedback cap a nosaltres és molt positiu, així que ens encanta poder expandir el nostre negoci el màxim possible.

Qui sap l’any vinent on estarem… hehe

Moltes gràcies, Cris!